Ik heb de samenwerking als keurig ervaren. Afspraken worden nagekomen en ze komen hun woorden na.
In 2004 kocht Teunis het pand aan Landjuweel 15 in Veenendaal van Uniekaas met het doel om een rijpingshuis te vestigen. De opslag en rijping en het verpakken van kazen voor verschillende grote producenten. 90% van de kaas komt als jonge kaas binnen in de opslag om vervolgens te rijpen naar de gewenst leeftijd.
Regel het direct
Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00
Teunis Van der Heiden, eigenaar van Van der Heiden Cheese Services. Als je over industrieterrein Faktorij de Vendel in Veenendaal rijdt is het enorme rijpingshuis niet te missen. Van origine startte het bedrijf als een kaashandel en inmiddels bestaat Van der Heiden Cheese Services al 50 jaar!
Tijdens de schoolvakanties begon Teunis met werken in het bedrijf van zijn vader in Bodegraven. Hier deed hij verschillende werkzaamheden als kaas coaten en keren. Na zijn schoolperiode ging hij fulltime bij het bedrijf van zijn vader werken en werkte hij als bedrijfsleider en als vertegenwoordiger.
‘’De samenwerking met mijn vader beviel goed. Dit was omdat wij hetzelfde doel voor ogen hadden.’’
In 2017 werd de oude kaasopslag gesloopt en kwam er een 20 meter hoge opslag voor in de plaats. In dit pakhuis is ongeveer ruimte voor 4,5 miljoen kilogram. De processen in het rijpingshuis zijn volledig geautomatiseerd door middel van automatische kranen. Er liggen ontzettend veel soorten kazen in de opslag met verschillende leeftijden. Per soort en leeftijd is er een andere behandeling nodig om de kazen zo mooi mogelijk te houden tijdens het rijpingsproces. Dit behandelproces wordt automatisch bijgehouden door computers en de robots voeren de behandelingen uit. Teunis zegt: het enige werk waar mensenhanden van toepassing zijn is bij het laden en lossen van de vrachtwagens en de interne expeditie’’.
Het nieuwe rijpingshuis mag een van de duurzaamste rijpingshuizen van Europa genoemd worden. Zo wordt bijvoorbeeld warmte van de conditioneringssystemen gebruikt voor warm water bij het schoonmaken van de planken waarop de kazen liggen.
Teunis blijft ontwikkelen in duurzaamheid. Ondanks de duurzaamheid van het rijpingshuis wil hij blijven ontwikkelen. Zo is hij initiatiefnemer van energiecoöperatie De Faktorij de Vendel. Samen met een groep ondernemers wordt er gekeken naar de verduurzaming van bedrijventerrein De Faktorij de Vendel in Veenendaal en hoe opgewekte energie verdeeld kan worden.
Van der Heiden Cheese Services en CMC
In de vestiging aan Landjuweel 15 te Veenendaal had Teunis wat voor hem overbodige kantoorkamers. ‘’Door middel van evenementen in de regio kende ik Rien al. Het buitenterrein was netjes duurzaam ingericht dat was het juiste moment om de overige kantoorkamers te gaan verhuren.
"Ik heb de samenwerking als keurig ervaren. Afspraken worden nagekomen en ze komen hun woorden na.’’
- Kennis van de vastgoedmarkt
- 24/7 voor u bereikbaar
- Zichtbaar en actief